Sejdeme se na baru. Přijď klidně v papučích

Slavnostní přípitky, ale i klidné nedělní posezení u sklenice něčeho dobrého, případně u zmrzlinového poháru s celou rodinou. Tak přesně na tohle se skvěle hodí kuchyňský bar. Nejen že jasně odděluje prostor určený vaření od zbytku místnosti, ale zároveň se stává vyhledávaným místem k posezení po slavnostním obědě. O to lepší pocit u něj máte, když se sklenicí něčeho skvělého spokojeně trůníte na barové židli.

Domácí bar jako místo setkání a oslav

Plánujete očekávanou rodinnou oslavu v nejužším kruhu? Výborně! Oslavenec nebo oslavenkyně se může z pohodlí křesla nebo pohovky dívat na to, jak se na kuchyňském baru zapalují svíčky na narozeninovém dortu. A věřte, že jde o krásný pohled.

Hlavně děti velmi ocení, když jim před podáváním dortu zavážete oči, a pak je dovedete až ke kuchyňskému baru, kde z barové stoličkypo sundání pásky z očí naplno zajásají a sfouknou svíčky v očekávání splněného přání.

Ale nemusí jít jen o oslavu narozenin, která se nakonec může připravit kdekoliv. Po víkendovém obědě je kuchyňský bar vyhledávaným místem pro rodinné příslušníky, kteří chtějí pokračovat v zajímavém a plodném hovoru, který začali během oběda. Není nic příjemnějšího, než když se po pár krocích přesunou k baru. Tam na ně může čekat káva a nějaká ta sušenka na zakousnutí. Určitě se jim pak bude lépe debatovat.

Mimochodem, chodit na bar v papučích nebo třeba v pyžamu bez toho, aby se člověk dopustil společenského trapasu, je prostě geniální. Vřele doporučujeme toto vyzkoušet na vlastní kůži, jakmile si pořídíte do kuchyně bar a sezení, které se vám bude líbit.





Odkládací prostor pro každou příležitost

Život se skládá nejen z dokonalých okamžiků. Jsou i chvíle, kdy potřebujete rychle vyřešit nenadálou situaci. Například co nejrychleji někam odložit horký hrnec nebo špinavé nádobí. Jistě, nabízí se plotna, případně kuchyňský dřez, ale ne vždy je tam místo nebo zrovna nejsou na dosah. Proto je skvělé, když máte v kuchyni další odkládací prostor. V tomto případě bar poslouží na jedničku.

Ne vždy musí jít o katastrofu. Na baru se dají odložit i květiny, svíčky a další drobné dekorace, které vylepší celkový dojem v nejbližším okolí i celé místnosti. Určitě při pořizovaní kuchyňského baru nezapomeňte na pár dekorativních předmětů. Pomohou ho lépe začlenit do už krásně zabydleného zbytku kuchyňského nábytku.

Nad bar se samozřejmě hodí barová světla. Kromě posvícení při nejrůznějších příležitostech u baru jsou také skvělým doplňkem pro celou místnost. Pokud zrovna nepotřebujete ostré a přímé světlo, můžete v kuchyni sedět v příjemném pološeru za svitu barových světel.

Takto moderně zařízená kuchyně si přímo říká o spojení s obývákem. A ano, hádáte správně, kuchyňský bar je ideálním dělítkem mezi prostorem pro vaření a přípravu potravin a prostorem pro posezení a zábavu.





Další místo pro vaše nádobí

Bar má mimo jiné i spodní část, kde můžete umístit skříňky na vše potřebné, nebo třeba nainstalovat spotřebiče, které se vám jinam nevejdou. Jen si dávejte pozor, aby byl bar dostatečně hluboký a spotřebič zbytečně nevyčníval do prostoru pokoje. Skvěle se pod bar hodí například sušička prádla. Ta si totiž vystačí s elektřinou.

V každém případě by dvířka spotřebičů měla směřovat vždy na stranu kuchyně. Pokud plánujete obývák s kuchyní rozdělit právě barem, snažte se stranu směrem do obýváku vyladit co nejlépe dle zařízení zbytku místnosti. Provozní věci by měly zůstat na straně kuchyně.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv typ baru, přejeme vám, ať vám dobře slouží a ať si pořádně užijete možnost posedávat na baru v papučích a pyžamu, protože to opravdu každý nemůže.

Další nábytkové tipy najdete na našem blogu. Zveme vás k jeho návštěvě.










Přečtěte si také

  • Co nového v kuchyni?
    2018-05-05 1473

    Moderní zůstávají nadále jednoduché tvary bez jakýchkoliv ozdob navíc. Když však zvědavě nahlédnete pod pokličku, zjistíte, že se v kuchyni opět vaří novoty, které dodávají zatím nepoznanou příchuť.

  • Domácí kuchyň na úrovni profesionála - 10 tipů jak na to!
    2018-06-23 3207

    Abyste se cítili jako opravdový profesionální kuchař, musíte si vytvořit také optimální zázemí. Nabízíme Vám 10 tipů, jak proměnit kuchyně v ráj špičkových kuchařů.

  • Kuchyň podle abecedy: je lepší U, nebo L?
    2018-07-14 1584

    Víte, jaký tvar kuchyni dodat a jak složit jednotlivé spotřebiče vedle sebe, aby se mám dobře pracovalo?

  • 7 tajemství kuchyňských skříněk
    2018-09-04 2308

    Dvířka kuchyňských skříněk skrývají neomezené možnosti uskladnění nádobí, potravin a pomůcek, bez nichž se při vaření a stolování neobejdeme. O tajemství skříněk více napoví jejich vnitřní vybavení.

  • Dokonalá kuchyně? Ano, následujme Feng Shui.
    2018-04-07 2253

    Pokud budeme sledovat filozofii Feng Shui (či Feng Šuej), zjistíme, že kuchyně je srdcem domovů. Pojďme se podívat, jak bychom si měli zařídit naši kuchyň dle učení Feng Shui.

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste