Nerez


Charakteristika nerezu



V metalurgii je nerez slitina železa a uhlíku s přídavkem chrómu a dále např. niklu, legur nebo manganu. Jedná se o korozivzdornou ocel, která se nešpiní, nepodléhá korozi a je nepropustná. Korozivzdorná ocel (slangově nerez) má mnohá využití, používá se v automobilovém, chemickém, potravinářském průmyslu, ve stavebnictví, používá se při výrobě lodí, nádobí, nožů a mnoha jiných. V kuchyni je nerez velmi praktická. Veškerá špína, skvrny a mastnota se lehce setřou hadrem. Není náhoda, že všechny profesionální kuchyně mají nerezovou úpravu. Nerez ocel je bez zápachu a chuti a nevylučuje žádné toxické látky. Je třeba ale myslet na to, že na nerez povrchu (polomatném i pololesklém) jsou vidět všechny nečistoty i otisky rukou. Naštěstí se prodávají čistící prostředky určené přímo na nerezové povrchy.

Načítám data...

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste